Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
ASV prezidents Baraks Obama, reaģējot uz Maskavas agresīvajiem kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, izraidījis 35 Krievijas diplomātus, kas strādāja vēstniecībā Vašingtonā un konsulātā Sanfrancisko. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka neatbildēs ar to pašu: «Tālākos soļus Krievijas un Amerikas attiecību atjaunošanai spersim, vadoties pēc politikas, kādu īstenos prezidenta Trampa administrācija.»

Nedēļas notikumi pasaulē


ASV ir ievērojami jāpalielina savas kodolspējas, līdz «pasaule nāks pie prāta»,
jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja dažas stundas pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina aicinājuma stiprināt Krievijas kodolspēkus. Runāšana par kodolspēju palielināšanu ir krasa atkāpšanās no prezidenta Baraka Obamas nostājas, kurš iepriekš aicinājis iznīcināt kodolieročus.

Aizdomās par Berlīnes slaktiņu turētais tunisietis Aniss Amri ir nošauts Milānas apkārtnē. Vīrietis tika turēts aizdomās par 12 cilvēku noslepkavošanu uzbrukumā vienam no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem. Aizdomās turētais atklājis uguni uz diviem policistiem, kas apturējuši viņa vadīto automašīnu dokumentu pārbaudei. 

Starptautiskā Olimpiskā komiteja ierosinājusi disciplinārlietas un sākusi izmeklēšanu pret 28 Krievijas sportistiem, kuri tiek turēti aizdomās par dopinga lietošanu 2014. gada Soču ziemas spēlēs. Saistībā ar aizdomām Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija no sacensībām diskvalificējusi četrus pašreiz startējošus krievu skeletonistus. Mediji ziņo, ka to vidū ir arī 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions Aleksandrs Tretjakovs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu