Pasaulē. 2016 • IR.lv

Pasaulē. 2016

6
NOASIŅOJUŠI. Sīriešu zēns ātrās palīdzības mašīnā saņem pirmo palīdzību pēc izkļūšanas no sabombardētas ēkas gruvešiem Alepo pilsētā šā gada augustā. Gada nogalē nemiernieku citadele Alepo krita, piekāpjoties prezidenta Asada un Krievijas pārspēkam. Asiņainajā Sīrijas karā kopumā gājuši bojā jau 470 tūkstoši cilvēku, bet 4,8 miljoni kļuvuši par bēgļiem.

«Mēs esam totāli paredzami. Un paredzamība ir slikta. Piemēram, sēdēt šādā sarunā un izskaidrot, ko es darīšu, ja kļūšu par prezidentu. Tad to uzzinās arī pretējā puse. Es neciešu atklātību,»
ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps priekšvēlēšanu laikā intervijā The Washington Post

1,8 miljardi

Tik cilvēku, pēc vietnes Statista datiem, šogad ir reģistrēti sociālajā tīklā Facebook. Piecu gadu laikā tā lietotāju skaits divkāršojies. Ja Facebook būtu valsts, iedzīvotāju skaita ziņā tā būtu lielākā pasaulē, apsteidzot pat Ķīnu, kur dzīvo aptuveni 1,4 miljardi cilvēku jeb gandrīz piektā daļa no pasaules iedzīvotājiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu