Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Svingeri
Kristīne Simsone

oo Svingeri. Filma tapusi, pateicoties apsveicamai iniciatīvai – to producējis kinoteātris Forum Cinemas, un, cerams, tas atkārtosies arī citu pašmāju kinodarbu kontekstā. Andreja Ēķa režisētā komēdija ir prasta, nevis «izaicinoša». Filmā atainotās attiecību pikantērijas amatierscenārijā ir pārtapušas par jēliem skečiem 90. gadu teleseriālu estētikā. Skatoties Svingerus, nepamet sajūta, ka ir noticis pārpratums – vulgārs, pašmērķīgs primitīvisms nav sinonīms humoram un komēdijai. Taču filmas komercpanākumi skaudri apliecina konkurences trūkumu vietējā izklaides kino nišā, taču tos nevajadzētu uztvert kā kvalitātes latiņu. Kino no 7. decembra.

oooc Dziedi! / Sing. Animētais mūzikls dažādu vecumu publikai piedāvā lipīgus meldiņus (skaņu celiņā atradīsit Stīvija Vondera un Queen sacerētas kompozīcijas) un atraktīvi citē klasiskos mūziklus. Dziedošo zvēru konkurss, liekot lietā popkultūras atsauces, spēj gan intirģēt, gan smīdināt, par spīti filmas garumam – gandrīz divas stundas. Kino no 21. decembra.

Rogue One: Zvaigžņu karu stāsts / Rogue One: A Star Wars Story. Leģendas spēks – 70. gadu beigās un 80. gadu sākumā Džordža Lūkasa sarakstītās Zvaigžņu karu filmas vēl aizvien kalpo par dzinuli doties uz kino, lai noskatītos «jaunpienācēju». Pēc Dž. Dž. Abramsa Zvaigžņu karu filmas Spēks mostas (2115) ir tapis vēl viens papildinājums, kas šoreiz aplūko notikumus pirms oriģinālās triloģijas sākuma. Interesanti, vai mazpazīstamais britu režisors Garets Edvardss ir spējis pārvarēt vienu no franšīzes lielākajiem riskiem – oriģinālsatura radīšanas vietā iekrist iepriekšējo filmu citātu skrubināšanā? Neesmu redzējusi. No 16. decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu