Ārijas un radiohiti • IR.lv

Ārijas un radiohiti

8
Dināra Rudāne.

Dziedājusi opermūziku, nesen uzvarējusi televīzijas šovā, brauc ar motociklu un aizstāv musulmaņus – dziedātāja Dināra Rudāne (31) nemitīgi spītē sabiedrības pieņemtajiem rāmjiem

Vēlā rīta stundā sastopu Dināru kafejnīcā. Viņa sēž pie pusizdzertas tējas krūzes un intensīvi bungā pa telefona ekrānu. «Man internetā raksta daudz pusaudžu. Katru dienu sāku, atbildot uz viņu vēstulēm. Atsaucos uz visām. Šobrīd rakstu vakar iesūtītajām.» Visbiežāk jaunieši stāsta, ka iedvesmojušies no viņas panākumiem televīzijas šovā un guvuši iedrošinājumu nodarboties ar mūziku.

Televīzijas raidījums Izklausies redzēts, kura finālā Dināra plūca uzvarētājas laurus, pēc pētījuma aģentūras TNS datiem, oktobrī bijusi visvairāk skatītā televīzijas pārraide Latvijā. Uzvarētāja atzīst – vēl joprojām nav pieradusi, ka svešinieki viņu atpazīst. Ar urdzošiem smiekliem, kas bieži ieskanas mūsu sarunā, Dināra stāsta, ka vēl nupat taksometra vadītājs izbrīnīts vaicājis: «Jūs esat tā Dināra?»

Rets talants

TV šova zvaigznes reputācija Dināru nebiedē: «Apzinos, kāda veida slava tā ir. Taču beigu beigās šovs ir tikai formāts, kvalitātes latiņu uzstādu es.» Dināra izjūt atbildību par savu rīcību gan uz skatuves, gan virtuālajā vidē. Saprotot, ka viņas gaitām internetā seko līdzi tūkstošiem pusaudžu, pienākuma apziņa neļauj demonstrēt pat patiku pret ātru braukšanu, ko viņa izjūt, traucoties ar motociklu. Vēl viņa cer, ka jauno TV skatītāju vidū būs raisījusi interesi par opermūziku: «Daži raksta, ka nākšot uz manu un pianista Ginta Bērziņa koncertu Viesītes kultūras pilī 18. decembrī. Pārjautāju, vai viņi apzinās, ka tā būs opermūzika.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu