Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Rīgas apgabaltiesa apmierinājusi apsūdzētā advokāta Jāņa Lozes lūgumu un tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā nolēmusi atkārtoti pratināt bijušo politiķi Andri Šķēli. Loze iepriekš neesot liecinājis par sadarbību ar Šķēli, jo tā bijusi juridiskā palīdzība, kuras būtību viņš nedrīkst izpaust. Tagad advokāts atzīst, ka digitalizācijas lietā darbojies Šķēles interesēs.

Īstenojot plānotās mācību satura reformas, tomēr būs jāpagarina mācību gads par pāris nedēļām, paziņojis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Izmaiņas varētu sākties aiznākamajā mācību gadā.

Latvija Starptautiskajā skolēnu novērtēšanas programmas PISA 2015 pētījumā apsteidz Lietuvu, taču nespēj panākt Igauniju. Pētījumā ņemti vērā skolēnu sasniegumi dabaszinātnēs, lasīšanā un matemātikā. Vidējie sasniegumi, salīdzinot ar iepriekšējiem pētījumiem, būtiski nav mainījušies. Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzskata, ka tas liecina par izglītības sistēmas stagnāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu