Pie stūres • IR.lv

Pie stūres

7
Nellija Ločmele


Latviešu nerakstītā dzīvesziņa liecina, ka mūsu ziemeļu kaimiņi prot saglabāt vēsu galvu arī kritiskās situācijās. Tam labs pierādījums ir divi igauņi, kurus intervējam šonedēļ.

Sāksim ar dāmu – esiet pazīstami ar Trīnu Kiburu! Asprātīgi ļaudis jau pielīdzinājuši viņu aktrisei Sandrai Bulokai, kas ekstremālos apstākļos stūrēja autobusu grāvējfilmā Ātrums. Arī Trīna pagājušajā nedēļā nonāca pie stūres trakā situācijā. Brauca satiksmes autobusā uz Rīgu, kad atklājās – šoferis ir piedzēries. Trīnai ir maģistra grāds psiholoģijā, bet nesen viņa ieguvusi arī D kategorijas autovadītāja tiesības, jo šī prasme lieti noder Āfrikā, kur igauniete iesaistījusies izglītības projektā. Tā nu varēja izpalīdzēt sev un pārējiem pasažieriem, aizstūrējot autobusu līdz drošākai un ērtākai pieturvietai, kur sagaidīt šoferi bez promilēm.

Otrs ir latviešiem labi zināmais kaimiņu prezidents Ilvess. Desmit gadus bijis starptautiski dzirdamākā balss Baltijas valstu interešu aizstāvībai, pēc amata atstāšanas viņš piekrita dalīties domās par rūgstošo drošības situāciju. Viņaprāt, jābeidz vaimanāt par Trampa ievēlēšanu (jāsagaida vismaz pirmie reālie darbi!) un daudz lielāka uzmanība jāpievērš pašas Eiropas vienotībai. «Šobrīd es vairāk satrauktos par ES sabrukumu nekā par transatlantiskajām attiecībām» – šī Ilvesa atziņa ir ne mazāk atskurbinoša kā Trampa atgādinājums, ka eiropiešiem jāiegulda savā drošībā un nevarēs mūžīgi «sēdēt uz astes» Amerikai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu