Vajag mīlēt. Un mīlēt • IR.lv

Vajag mīlēt. Un mīlēt

Rasma Tukums.

Reiz dzīvojas trīs māsas – Rasma, Ārija un Velta Cēsis. Divas no viņām apprecēja brāļus, kam uzvārdā bija Tukums. Par to, kā māsas satika tādus brāļus, un arī par savu skaisto dzīvošanu stāsta Rasma Tukums (90)

Rasma ir tik brīnišķīga! Viņas smiekli dzirdami jau daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā Limbažos. Viņa mūs ar fotogrāfu uzreiz liek pie galda. «Tā, ņemiet reņģītes, ko tirgū šorīt nopirku, sacepu. Te salātiņi,» Rasma riktē galdu. Tikusi līdz kūkai, piedāvā pie kafijas pielikt citronu. Viņai tā garšojot. 

Sēžam, dzeram kafiju un runājam par grāmatu, kas Rasmai stāv uz žurnālgalda, – Jura Rubeņa Viņš un Viņa. Mīlestība. Attiecības. Sekss. «Divas reizes esmu izlasījusi. Ļoti laba grāmata! Nodaļa par seksu lasījās pavisam ātri. Ja jūs zinātu, kā man tas Rubenis patīk! Vai, kā patīk!» Rasma apkampj grāmatu un piespiež pie krūtīm. «Rubenis man visur patīk. Gan žurnālā, gan televīzijā. Cik viņš ir smuks! Bet man jau vīrieši patīk, es neko nevaru darīt.»

Fotogrāfs Matīss uzreiz ievaicājas: kāpēc tad Rasma nav otrreiz apprecējusies? Dzirkstošā kundze kļūst domīga. Vīrs nomira pirms 13 gadiem, un tā arī nav gribējies meklēt jaunu draugu. «Būtu jau bijis labi plecs, kam vakarā galvu pieglaust. Ko nu vairs, man 90 gadu, un nav tak arī, ko izvēlēties,» viņa atmet ar roku. Vai Rasma nav gribējusi paturēt abus uzvārdus un lai viņas uzvārds ir kā autobusu saraksts? «Jā! Es būtu gribējusi ar svītriņu – Rasma Cēsis-Tukums, bet tolaik jau tā nevarēja. Es ļoti būtu gribējusi!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu