Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Atbilstoši jaunās prezidentālās sistēmas projektam Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (attēlā) gatavojas likvidēt premjera posteni, paziņojis mežu un ūdens lietu ministrs Vejsels Erolu. Erdogans jau sen vēlas panākt Turcijas pārveidošanu par prezidentālu valsti, taču oponenti bažījas, ka tas novedīs pie vēl lielāka autoritārisma.

Nedēļas notikumi pasaulē


Francijas policija novērsusi «ilgi plānotu teroraktu»
un aizturējusi septiņas personas Stras­būrā un Marseļā, paziņojis iekšlietu ministrs. Aizdomās turamo franču, marokāņu un afgāņu izcelsmes personu aizturēšana sarīkota pēc astoņus mēnešus ilgas izmeklēšanas.

Pēc nesenās telefonsarunas ar jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs aicinājis alianses Eiropas valstis palielināt finansējumu aizsardzībai līdz 2% no IKP.  Stoltenbergs atzina, ka saprot Trampa prasību pēc taisnīgas sloga sadales: «Ja mēs gribam, lai amerikāņi pilda savu solījumu mūs aizsargāt, mums jāpārliecinās, ka mēs pildām mūsu solījumu.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu