Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps. Lai gan valstī kopumā ar nelielu pārsvaru vairāk nobalsoja par Hileriju Klintoni, Tramps ieguva vairākumu balsu elektoru kolēģijā. Paužot neapmierinātību, desmitiem tūkstošu cilvēku vēl vairākas dienas pēc vēlēšanām protestēja lielākajās ASV pilsētās.

Nedēļas notikumi pasaulē

Igaunijas parlaments nobalsojis par neuzticības izteikšanu premjerministram Tāvi Reivasam, kas nozīmē arī valdības demisiju. Valdības krīze Igaunijā izveidojās pēc tam, kad Centra partijas kongresā par šī politiskā spēka līderi Edgara Savisāra vietā tika ievēlēts Jiri Ratass. Valdošajā koalīcijā ietilpstošās partijas pārmeta Reivasam centienus izveidot jaunu valdošo koalīciju ar Centra partiju.

Situācija Krimā un Sevastopolē ir pielīdzināma starptautiskam bruņotam konfliktam starp Ukrainu un Krievijas Federāciju, secināts Starptautiskās krimināltiesas prokurores provizoriskās izmeklēšanas gada pārskatā. Organizācija secina, Krievija ieguvusi kontroli pār Ukrainas teritorijas daļām bez Ukrainas valdības piekrišanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu