Zemestrīce • IR.lv

Zemestrīce

4
Karikatūra — Petar Pismestrovic

Kādā bija amerikāņu vēlētāju motivācija?

Lai nobalsotu par Donaldu Trampu jau kandidātu priekšvēlēšanu laikā, Debija Biro reģistrējās kā Republikāņu partijas atbalstītāja. 57 gadus vecā sieviete, kas dzīvo Nācaretes mazpilsētā Pensilvānijā, visu mūžu bijusi demokrāte. Vientuļā māte strādā krāsaino krītiņu rūpnīcā, svētdienās apmeklē baznīcu, nodarbojas ar jogu un neēd gaļu. 

Viņa precīzi atceras, kad pienāca politiskās izvēles lūzuma brīdis un viņa noticēja tam, ka Tramps ir «spēcīgs līderis un paveiks to, ko sola». Tas bija šā gada janvārī, kad politiķis izlaida priekšvēlēšanu debates Aiovas štatā, tā vietā apmeklējot ziedojumu vākšanu bijušajiem karavīriem. Biro tēvs savulaik piedalījās Korejas karā, tāpēc sievietei patika, «ka Tramps rūpējas par kara veterāniem», turklāt viņa apbrīno miljardiera «biznesa prasmes».

Trampam savu balsi vēlēšanās atdeva arī Sjū Gauta (47), kas dzīvo labi pārtikušā rajonā Floridā, vada mazu uzņēmumu un ir precējusies ar ārstu. Tāpat rīkojās arī Vanda Linkolna (67) no mazas pilsētiņas Menas štatā valsts ziemeļaustrumos – bijusī koledžas administratore jau sasniegusi pensijas vecumu, taču joprojām strādā, lai «savilktu galus». Par Trampu nobalsoja arī 26 gadus vecā Kailija Ostendorfa, kas dzīvo Losandželosā un veido ilustratīvas grafikas televīzijas kanālam ESPN.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu