Labākais rezultāts • IR.lv

Labākais rezultāts

5
Aivars Ozoliņš

Jaroslavs Streļčenoks vairs nebūs KNAB priekšnieks

Konkurss esot «beidzies bez rezultāta» vai pat «izgāzies», dzirdam par KNAB priekšnieka amata kandidātu atlases komisijas lēmumu nevirzīt uz konkursa otro kārtu nevienu no desmit pretendentiem, kuri bija pieteikušies. Patiesībā konkursa rezultāts ir pat ļoti nozīmīgs gan tiesiski, gan arī politiski, bet izgāzušies ir tie, kuri bija vēlējušies citādu rezultātu.

Pirmkārt, Jaroslavs Streļčenoks jau pēc divām nedēļām vairs nebūs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks – viņa amata pilnvaru termiņš beigsies 17. novembrī. Otrkārt, komisijas lēmums ir pasargājis Māra Kučinska valdību no krīzes. Vienotības politiķi bija pieļāvuši, ka partija varētu aiziet no valdības, ja tā atzītu Streļčenoku par labu kandidātu un Saeima apstiprinātu viņu amatā.

Politiķu un arī plašākas sabiedrības reakcija uz komisijas lēmumu bija izbrīns un pat «šoks». Turklāt izbrīnīti un vīlušies jūtas varbūt ne tikai Streļčenoka atbalstītāji, bet, lai cik paradoksāli, arī pretinieki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu