Kurš grib nograut internetu? • IR.lv

Kurš grib nograut internetu?

2
Uzņēmums Dyn DNS, kas būtībā ir kā milzīgs interneta plūsmas sadales panelis, piektdien tika bombardēts ar tādu datu pieprasījumu triecienu, kas ievērojami pārslogoja tā jaudas.

Vai miljoni videokameru, bērnu rotaļlietu un termostatu, kas savienoti ar internetu, var apdraudēt globālā tīmekļa pastāvēšanu? Tā sāk izskatīties

Vairāki vērienīgi kiberuzbrukumi pret interneta uzņēmumu Dyn pagājušo piektdien ievērojami apgrūtināja piekļuvi daudzām populārām mājaslapām visā ASV un daļēji arī Eiropā. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās grupējums New World Hackers jeb Jaunās pasaules hakeri, apgalvojot, ka tas bija tikai izmēģinājums – viņu patiesie mērķi esot daudz vērienīgāki.

Dyn serveru infrastruktūru, kurai ir nozīmīga loma ASV interneta datu plūsmas uzraudzīšanā un vadīšanā, skāra izkliedētā pakalpojumu atteikuma jeb DDoS uzbrukumi. Šajos uzbrukumos serveri tiek pārpludināti ar bezjēdzīgu datu plūsmu, līdzīgi kā ar ugunsdzēsēju šļūtenes strūklu var nogāzt cilvēku. Piektdienas uzbrukumi īslaicīgi liedza pieeju vairākām populārām vietnēm, piemēram, Twitter, Netflix, Spotify, Airbnb, Reddit, Etsy, SoundCloud un The New York Times

Ziņojumi par interneta traucējumiem sākās ASV austrumu krastā un dienas gaitā trijos viļņos izpletās uz rietumiem. Dyn stāsta, ka pirmais trieciens notika tūlīt pēc pulksten septiņiem rītā. Līdz 9.30 uzņēmums ar to bija ticis galā, taču jau pulksten 11.52 uzbrukumi atsākās. Dyn pievarēja arī otro vilni, taču piecos vakarā viss sākās no jauna.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu