Melnais Kārlis II • IR.lv

Melnais Kārlis II

2
Aivars Ozoliņš

Šadurska demisijas pieprasījums – Rīgas domes skandālu piesegam

Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis ir pirmais šīs valdības ministrs, par kura demisijas pieprasījumu būs balsojusi Saeima. Vēl interesantāk šķiet, ka šis varētu būt pirmais gadījums, kad demisijas pieprasījuma īstais iemesls ir ministra nevis pašlaik, bet gan iepriekšējā reizē amatā darītais. Saskaņa vēlas atgādināt saviem vēlētājiem, ka Šadurskis ir tas pats «Melnais Kārlis», kas bija pirms divpadsmit gadiem.

Tas ir riskants gājiens, taču Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs laikam vairs nepaļaujas uz «atskaitēm» rīdziniekiem par saviem kaķiem un «kopīgi paveikto» vien un ir gatavs saukt talkā nacionālās neiecietības dēmonus.

Ušakovs laikam cer, ka skolotāju algu reforma ir iespēja mainīt ziņās ilgi dominējušo Rīgas ielu rakšanas tematu un arī pieklusināt vēl skaļāku skandālu, ko sola Rīgas vadoņu iecerētā 100 miljonu vērtā «kapu tramvaja» afēra. Pagājušonedēļ viņš sociālajos tīklos sāka kampaņu, ka Šadurskim jādemisionē, jo reformas rezultātā «ceturtdaļai Rīgas skolotāju ir samazinātas algas». 21. oktobrī Saskaņas frakcijas deputāti iesniedza ministra demisijas pieprasījumu. Valdības koalīcijas partijas paziņoja, ka to neatbalstīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu