Sīkumi • IR.lv

Sīkumi

2
Nellija Ločmele

Nepiederu paaudzei, kas piedzimusi ar viedtālruni, tomēr negribas pat iedomāties, kāda būtu ikdiena bez interneta. Nevis uz laiciņu – pāris stundām, kamēr tiek novērsti tehniski bojājumi, vai pāris brīvdienām, kurās labprāt atslēdzos no ekrānu zilganās gaismas – bet pavisam. Internets ir superpalīgs, bez kura klātos plāni. Arī Ir iznākšana pārvērstos neiespējamā misijā, kur pat Toms Krūzs daudz nepalīdzētu.

Tāpēc satraucoši ir ekspertu brīdinājumi – kāds sistemātiski testē interneta infrastruktūras drošību, acīmredzot ar mērķi to nograut. Tas būtu pa spēkam tikai jaudīgam globālam spēlētājam, iespējams, Ķīnai vai Krievijai. 

Izrādās, mēs katrs kā paviršs lietotājs nezinot varam iekļūt «slikto» armijā. Proti, mūsu ikdienišķās ierīces, kas pieslēgtas internetam un nav aizsargātas ar drošu paroli, hakeri var iesaistīt kiberuzbrukumos, kuri pārpludina konkrētus serverus ar bezjēdzīgu datu plūsmu un faktiski paralizē internetu. Sīkas lietas var radīt lielus draudus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu