Zemūdens skrējējs • IR.lv

Zemūdens skrējējs

4
«Neesmu pārtraucis nirt, bet vairs nepiedalos sacensībās. Sapratu, ka savu spēju limita pārbaudei var būt letāls iznākums,» saka Gijoms Nerī.

Frīdaivinga čempions Gijoms Nerī (34) braukā pa pasauli, sniedzot iedvesmojošas prezentācijas uzņēmumiem un filmējas slavenu mūziķu videoklipos

Kad saņemu ziņu, ka franču frīdaivinga čempions ir Rīgā, prātā iezogas divi jautājumi. Pirmkārt, kas ir frīdaivings? Otrkārt, ko viņš dara Latvijā? Vai tiešām nirs Baltijas jūrā? Pirmo atbildi gūstu no interneta resursiem: frīdaivings jeb brīvniršana ir niršana ūdenī bez jebkādām papildu skābekļa ierīcēm. Bet atbildi uz otro jautājumu vēlāk man sniedz Gijoms: «Baltijas jūra ir pārāk sekla, tumša un auksta, lai tajā nirtu.»

Gijoms viesojas Rīgā, lai sniegtu prezentāciju kādam finanšu uzņēmumam. Šķiet neloģiski: kāda gan biznesam varētu būt saistība ar zemūdens pasauli, izņemot tā, ka abās mājo haizivis? «Lai sasniegtu labus rezultātus frīdaivingā, nepieciešams progresēt lēni, bet stabili. Steigā netiek izsvērti visi riski, kas var vainagoties ar milzīgām kļūdām un neveiksmēm. Tas ir līdzīgi kā finanšu pasaulē: uzņēmēji darbojas ātri, jo vēlas gūt peļņu momentā. Taču pēc pieredzes redzams, ka uzņēmumi, kas attīstījušies lēni, ir veiksmīgāki un ilgtspējīgāki.» Gijoms regulāri vada šādas prezentācijas daudzviet pasaulē. «Frīdaivings nav sporta veids, ar kuru iespējams pelnīt iztiku. Lai to sauktu par pamatnodarbošanos, ir jāveic vairākas blakusnodarbes.» Tāpēc Gijoms nodarbojas arī ar frīdaivinga mācībām. Nākamgad kopā ar ģimeni dosies ceļā, lai tādas rīkotu dažādās pasaules malās. Diemžēl Latvija maršrutā nav iekļauta. «Lielākoties tās ir vietas ar tropisku klimatu.»

Sportista oficiālajā mājaslapā rakstīts: «Gijoms praktizē frīdaivingu kā mākslas formu.» Taujājot, kā tas notiek, Gijoms pastāsta, ka pēdējos piecus gadus kopā ar sievu veido videoklipus un īsfilmas. Sieva producē, Gijoms – filmējas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu