Trusītis ar greizo balsi • IR.lv

Trusītis ar greizo balsi

5
Merila Strīpa un Hjū Grānts laulāta pāra lomā
Kristīne Simsone

Lieliskā Merila Strīpa «pasaulē sliktākās operdziedātājas» lomā

Nosaukumā minētais «trusītis» ir filmas titulvarone, septiņdesmit sešus gadus vecā Florense Fostere-Dženkinsa – smalka 20. gadsimta sākuma Ņujorkas sabiedrības dāma, dedzīga mūzikas mecenāte un nesatricināmi entuziastiska «operdziedātāja». Par Trusīti viņu mīļi dēvēja dzīvesbiedrs Senklērs Beifīlds – caurkritis britu aktieris, kāda augstmaņa ārlaulības atvase. 

Britu režisors Stīvens Frīrss Dženkinsas pēdējā mūža gada notikumus iemūžinājis filmā, kas ir krāšņs mikslis starp traģēdiju un klaunādi; tajā titulvaroni un viņas dzīvesbiedru smalki nospēlē Merila Strīpa un Hjū Grānts.

neaizspiediet ausis!

Dženkinsas personība un dzīvesstāsts ir kolosāls materiāls filmai: viņa ir bijusi turīgas ģimenes atvase, kuru tēvs sākotnēji izslēdzis no mantojuma; bērnībā – klavierspēles brīnumbērns -, stūrgalvīga savā vēlmē nodarboties ar muzicēšanu un traģisks sifilisa upuris. Taču no vēstures hronikām Dženkinsa nav pazudusi savas dziedāšanas dēļ – ik dienas niekojoties ar dārgām vokālajām privātnodarbībām, viņa no iztapīgās svītas saņēma daudz komplimentu, kaut balss un dikcija bija greizākas par greizu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu