Meitene ar dzelzs tvērienu • IR.lv

Meitene ar dzelzs tvērienu

5
Rebeka Koha.
Gunita Nagle

Tikai 18 gadus veca, un Rebeka Koha jau ir visu laiku labākā Latvijas svarcēlāja. Bet viņa grib vēl vairāk, daudz vairāk

Latvijas sieviešu svarcelšanas vēsturē neviena nav spējusi sasniegt tik daudz, cik Rebeka Koha. Viņa ir Eiropas čempione, Rio vasaras olimpiskajās spēlēs pietrūka tikai divi kilogrami līdz bronzas medaļai. Bet Rebeka ir arī pavisam vienkārša Ventspils 6. vidusskolas 12. klases skolniece, tikai 1,51 metru gara, kura ik dienu, pārmetusi pār plecu mugursomu, pēc stundām iet uz sporta zāli. Dažkārt, ja ir laiks, ieskrien pie mammas, kas strādā par masieri, papļāpāt vai kopā papusdienot. «Rekur Rebeka Koha! Tā tiešām ir viņa!» zēni sačukstas, ieraudzījuši meiteni sporta namā Centrs, un neuzkrītoši mēģina iesildīšanās vingrinājumus izpildīt pēc iespējas tuvāk viņai. Bet autogrāfus un pašbildes kopā ar Rebeku neprasa. «Smagatlētika nav tik populāra kā futbols, basketbols vai hokejs. Šajā sporta veidā nav fanu klubu,» saka Rebeka, tīri apmierināta, ka izcīnītā 4. vieta Rio viņai nesagādāja slavu, kas traucētu staigāt pa dzimto Ventspili. 

«Pēc Rio nejuties pelnījusi atlaist bremzes, atpūsties, kā dažkārt mēdz darīt basketbolisti?» jautāju.

«Ne-e,» saka Rebeka. Vienīgā «ārdīšanās» pēc Rio bijusi ļaušanās kārei pēc saldumiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu