Gaisma caur plaisu • IR.lv

Gaisma caur plaisu

Juris Rubenis.
Anda Burve-Rozīte

Kā ceram risināt globālas problēmas, ja nespējam tikt galā ar vienu – tuvākā ievainošanu ģimenē. Par šo jautājumu līdzās daudziem citiem teologs Juris Rubenis domājis, rakstot grāmatu Viņa un Viņš. Mīlestība. Attiecības. Sekss

Mīlestība un attiecības kā pats svarīgākais jautājums, kas skar ikvienu cilvēku – tā Juris Rubenis pamato jaunās grāmatas izdošanu. Viņš vēlas dalīties pieredzē un pārdomās par delikātajiem attiecību jautājumiem, jo kādam tas var palīdzēt. 

Autora personīgais dosjē ir šāds: ar sievu Ingu kopā jau 35 gadus. Uzaudzinājis trīs bērnus. Sagaidījis sešus mazbērnus. Jau piecus gadus Rubenis ar ģimeni mīt Lūžņā Kurzemē, kur izveidojis kontemplatīvās meditācijas centru Elijas nams. Māca interesentiem pilnveidoties, atjaunot garīgos resursus, risināt izdegšanas problēmas.

Jaunajā grāmatā Rubenis runā arī par homoseksualitāti. Daudz vietas atvēlējis cilvēka seksualitātes jautājumiem. «Es domāju, ka mūsdienu pasaulē ir milzīgas problēmas atrast jēgpilnas attiecības ar savu ķermeniskumu,» viņš intervijā saka. «Cilvēki svārstās amplitūdā no tā, ka ķermenis tiek nicināts, līdz tam, ka ķermeni izolē no cilvēku veidojošā garīgā satura un visādi «uzlabo», it kā tādā veidā ķermenim un seksualitātei tiktu būtiski palīdzēts.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu