Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
12. septembrī stājies spēkā pamiers Sīrijas pilsoņu karā. Par plānu pamiera noteikšanai iepriekš vienojās ASV un Krievija. Ja pamiers ilgs vismaz vienu nedēļu, ASV sāks sadarbību ar Krievijas spēkiem, lai vērstos pret džihādistu grupējumiem Daesh un Nusras fronte, paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Nedēļas notikumi pasaulē

Moldovas separātiskā Piedņestras reģiona prezidents Jevgeņijs Ševčuks izdevis dekrētu par gatavošanos pievienoties Krievijai, lai pildītu 2006. gada referendumā nolemto. Moldovas valdība Ševčuka dekrētu uzskata par spēkā neesošu, bet 2006. gada referendumu par nelikumīgu.

Ungārija būtu jāizslēdz no ES, paziņojis Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aselborns, kritizējot Budapeštas imigrācijas politiku. Ungārijai nebūtu izredžu iestāties ES, ja tā pieteikumu iesniegtu šodien, norādīja ministrs.

Pirmo reizi 20 gadu laikā Baltkrievijas parlamentā ievēlētas divas opozīcijas deputātes. Prezidenta Lukašenko kritiķi uzskata, ka tas noticis apzināti, lai radītu šķitumu, ka vēlēšanas notikušas leģitīmi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu