Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Itālijas vidieni skārusi 6,2 magnitūdas stipra zemestrīce, kurā bojā gājis vismaz 291 cilvēks. Zemestrīces epicentrs bija 10 kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, Umbrijas reģiona dienvidaustrumos. Atjaunošanas darbi varētu prasīt vairākus miljardus eiro, un tie varētu ilgt gadiem.

Nedēļas notikumi pasaulē

Vairāki desmiti Turcijas tanku iegājuši Sīrijas teritorijā, lai padzītu Daesh kaujiniekus no Džerābulusas pilsētas. Turcijas prezidents Erdogans paziņojis, ka operācija vērsta arī pret kurdu zemessardzi. Sīrijas kurdi nosodījuši Turcijas rīcību, nosaucot to par kara pieteikumu.

Igaunijas parlamentam trīs balsošanas kārtās nav izdevies ievēlēt jauno Valsts prezidentu, tāpēc nākammēnes valsts galvu izraudzīsies elektoru kolēģija. To veido parlamenta deputāti un 234 pārstāvji no pašvaldībām. No nepieciešamajām 68 deputātu balsīm trešajā balsojumā bijušais eirokomisārs Sīms Kallass saņēma 42, bijusī izglītības ministre Mailisa Repsa 26, savukārt parlamenta spīkers Eiki Nestors tika izslēgts pēc otrās balsošanas kārtas.

Briseles Kriminoloģijas institūtā eksplodējis spridzeklis, nodarot ievērojamus postījumus. Ēka nakts stundā bijusi tukša, un cietušo nav. Teroristiskie grupējumi atbildību nav uzņēmušies, un prokuratūra atteikusies izteikt pieņēmumus par to, kas izraisījis sprādzienu. Iespējams, uzbrucēji centušies iznīcināt DNS pierādījumus, ko plānots izmantot tiesā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu