Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā


Trīs Latvijas valdības ministri no ZZS neformāli tikušies ar Krievijas premjerministra vietnieku
Arkādiju Dvorkoviču, kurš bija ieradies Latvijā. Par šo tikšanos zivju pārstrādes rūpnīcā Karavela bijis informēts arī valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS), taču ne Ārlietu ministrija. Ar Dvorkoviču ticies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, finanšu ministe Dana Reizniece-Ozola un satiksmes ministrs Uldis Augulis. Dvorkovičs pirms tam tikās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S).

Dažas dienas pēc izvirzīšanas VID ģenerāldirektora amatam vienīgā kandidāte uz to Inga Koļegova savu kandidatūru atsauca, bažījoties par politiskā atbalsta trūkumu, ja jaunajā amatā būtu jāīsteno sāpīgas reformas. Viņas tuvinieki arī piedzīvojuši nopietnu emocionālu spiedienu, «lai gan nav veikuši nekādas ar likumu nosodāmas darbības». Uz VID amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) neapmierināts ar galvaspilsētas ielu remontu, tāpēc no amata atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs. Viņa vietā nozīmēts Nacionālajai apvienībai pietuvinātais domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks Emīls Jakrins. Jūlijā Rīgas domes opozīcija rosināja Reinbahu atbrīvot no ieņemamā amata par korupcijas skandālu viņa pārvaldītajā departamentā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu