«Es iešu un darīšu» • IR.lv

«Es iešu un darīšu»

2
Inga Koļegova.
Pauls Raudseps

Inga Koļegova atklāj savus mērķus VID vadībā un skaidro kļūdas amatpersonas deklarācijās, kas rada jautājumus par ģimenes biznesa praksi

Kopš finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ieminējās par Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektori Ingu Koļegovu kā iespējamu kandidāti uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu, viņa nonākusi daudzu neērtu jautājumu krustugunīs. 

Asākie bijuši par viņai piederošajām daļām palešu ražotājā Pallogs. Kāpēc brālis viņai tās pirms vienpadsmit gadiem uzdāvināja? Kā izskaidrot vairākus gadus saņemtās simtiem tūkstošu eiro dividendes, kuras Koļegova pilnībā vai nu uzdāvinājusi brālim vai aizdevusi viņa ģimenei un uzņēmumiem? Kāpēc viņas valsts amatpersonas deklarācijas nevis mazina, bet vairo neskaidrību? 

Tomēr ne mazāk būtiski ir jautājumi par viņas motivāciju un gatavību vadīt VID, ņemot vērā, ka viņai līdz šim nav pieredzes sarežģītajā nodokļu administrēšanas jomā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu