Ulvis Šulcs, nopeldējis pa Lielupi 68 km • IR.lv

Ulvis Šulcs, nopeldējis pa Lielupi 68 km

1
NBS karavīrs Ulvis Šulcs nopeldēja no Jelgavas līdz Lielupes ietekai jūrā. Tā bija viņa privāta iniciatīva, ko viņš paveica 44 stundās.
Ieva Alberte

 

Jelgavniekam Ulvim patīk peldēt. Vasarās, kad baseins slēgts, viņš peld pa Lielupi. Katru dienu aptuveni trīs kilometrus. Novembrī Ulvis iedomājās, ka varētu aizpeldēt līdz jūrai. Ieminējās par to savam peldēšanas biedram, kurš strādā par jaunsargu instruktoru. Tas ieteica parunāties ar NBS virsnieku Ingu Siliņu, kurš savulaik peldēja uz Roņu salu, taču mērķi nesasniedza. Uz tikšanos tālu nebija jāiet, jo Ulvis ir NBS karavīrs. Ingus deva labus padomus, un Ulvis sāka plānot, izbrauca maršrutu. Apmaksāja degvielu, noalgoja mediķi un – 1. jūlija naktī zem Lielupes tilta Jelgavā viņu gaidīja motorlaiva. Lietum līstot, hidrotērpā Ulvis sāka ceļu. 

Viņa ritms bija tāds: pēc 20 minūšu peldēšanas brasā ņēma 10 minūšu pauzi, iekāpjot gumijas laivā, kas bija piesieta pie pavadošās motorlaivas. Mediķis pārbaudīja asinsspiedienu, sirdsdarbību. Ulvis sasildījās. «Tā tikai šķiet – vasara, ūdens silts, bet ne jau naktī. Pirmās piecas stundas nesala vispār, bet pēc tam gan.» Ar veselību viss bija labi, mediķis teicis – izskatās, ka Ulvis vispār slodzi nejūt. Enerģiju peldētājs uzņēma ar siermaizēm un banāniem, vienu reizi Ulvja vecāki krastā sagaidīja ar siltiem rīsiem un vistas fileju. Nakti Ulvis krastā gulēja deviņas stundas. 

Uz Slokas tilta draugi bija uzkāruši uzrakstu: «Ulvi, mēs par tevi!» Viņš saka: «Tas bija tik saviļņojoši, ka man asara nobira.» Pie Buļļupes krastā māja draugi un vecāki, uzmundrināja. Laivā bija arī puiša draudzene un strēķīti nopeldēja līdzi. «Laiva lielākoties brauca kādu gabalu pa priekšu, es daudz biju viens. Garlaicīgi. Teicu draudzenei, lai papeld ar mani. Lai ir sacensība. Arī stūrmanis un mediķis nopeldēja kādu gabalu, tas bija forši!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu