Adata un diegs • IR.lv

Adata un diegs

5
Nellija Ločmele


Daudzi būs dzirdējuši Imkas un Mielava dziesmu «par lietām, kuras tā ar’ nekad nepāriet». Šis apcerīgais noskaņu gabals man nāk prātā, domājot par KNAB. Par to, ka šī tūkstošgade Latvijā sākās ar negribīgu un no ārpuses piebikstītu, tomēr gana uzskatāmi deklarētu apņemšanos apkarot augsta līmeņa korupciju, kura apdraud valsts nākotni, tāpāt kā māju apdraud pūstoši pamati. Bet tagad, jaunās tūkstošgades sešpadsmitajā vasarā, KNAB ideja ir novesta līdz absurdam – par galvenajiem apkarojamajiem ir kļuvuši biroja darbinieki, kuri… apkaro korupciju.

Nupat no darba (atkal!) atlaista ne tikai bijusī priekšnieka vietniece Juta Strīķe, bet arī Operatīvo izstrāžu daļas priekšnieks Juris Jurašs un sagatavota vēl citu darbinieku atbrīvošana. Pēdējos pilnvaru mēnešos KNAB priekšnieks steidz īstenot biroja reorganizāciju. Jāmin – ja līdz pilnvaru termiņa beigām pagūst veiksmīgi nokopt KNAB, tad no politiķiem var dabūt «cepumu», otru pilnvaru termiņu?

Tikmēr Jurašs intervijā Ir atklāj skandalozu informāciju – viņam ticis piedāvāts miljona eiro kukulis šobrīd vērienīgākajā KNAB lietā, kurā pieķerts bijušais Latvijas Dzelzceļa šefs Uģis Magonis un Igaunijas multimiljonārs Oļegs Osinovskis. Taču KNAB vadība par Juraša celto trauksmi neesot likusies ne zinis. Atkal jāmin – ja ļoti gribas «cepumu», nav gudri kost devēja rokā?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu