Skarbais virtuozs • IR.lv

Skarbais virtuozs

6
Georgs Sarkisjans.
Gunita Nagle

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars Georgs Sarkisjans (30)ir Vācijā izglītojies vijolnieks ar spožu prātu un māksliniecisku temperamentu. Viņaprāt, vijoļspēlei nepietiek ar dvēseli, vajadzīgas arī prasmīgas rokas

Nezināt Antonio Vivaldi Gadalaikus ir neiespējami. Skaņdarbs ir tikpat atpazīstams kā Monas Lizas smaids, Klimta Skūpsts vai Vorhola popārts. Tomēr vijolnieks Georgs Sarkisjans apņēmies darīt neiespējamo – izpildījumā ņemt vērā tikai partitūru. 9. jūlijā Senās mūzikas festivāla koncertā Rundāles pilī viņš kopā ar orķestri Kremerata Baltica izpildīs šo neskaitāmās interpretācijas piedzīvojušo skaņdarbu. 

Georgs uzskata, ka tas ir godīgi pret komponistu, skaņdarbu un sevi. Desmit gadus izglītojies Diseldorfas Roberta Šūmaņa mūzikas augstskolā un muzicējis vairākos orķestros, viņš ir lepns, ka ir bijusi iespēja spēlēt arī tādus skaņdarbus, kuru ierakstus pirms tam nekad nav dzirdējis. 

Pērn augustā Georgs kļuva par Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistaru un vēlas bagātināt mūsu koncertdzīvi ar mazpazīstamu un līdz šim reti izpildītu komponistu skaņdarbiem. «Mūzika nebeidzas ar Vivaldi,» viņš saka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu