Klaunu laiki • IR.lv

Klaunu laiki

5
Aivars Ozoliņš

Politiskas ākstības nevar savienot ar politisku atbildību

Latviešiem ir indeve iedomāties, ka citur iet labāk un jautrāk. Taču neapskaudīsim britus par Borisu Džonsonu un Naidželu Farāžu, kuru izdarības Eiropai atrautās salas politiku dara līdz asarām smieklīgu. Un arī briti diezin vai apskauž amerikāņus, kuriem Donalds Tramps var pat kļūt par prezidentu un, atšķirībā no abiem eiropeiskajiem blondīņiem, netaisās «ne no kurienes» atkāpties, ja citējam klasisku mūsmāju politikas zelteni. Katram jādzīvo ar tādiem klauniem, kādi ir.

Mums ir! Citētā Ingrīda Ūdre pat bija iekārojusi Eiropas komisāra portfeli, tikai neizturēja darba interviju Briselē. Toties viņas zaļais apvienības biedrs Indulis Emsis savulaik dabūja Latvijas premjerministra portfeli, taču tad valdības mājā pazaudēja savējo ar 10 tūkstošiem dolāru, atzinās, ka «es esmu pele», un arī pazuda no politikas.

Nupat esam kvalitatīvi jaunā līmenī – profesionāls aktieris un amatieris politikā Artuss Kaimiņš izaicināšot profesionālo politiķi, amatieriski klaunisko Aivaru Lembergu. Kaimiņš apsverot iespēju kandidēt Ventspils domes vēlēšanās un kļūt par tās priekšsēdētāju, jo Lembergam jāatrodas «cietumā, nevis Ventspils domē».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu