Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis uzņemsies finanšu pakalpojumu komisāra Džonatana Hila pienākumus, jo Hils pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no ES atkāpās no amata. Hils domā, ka nebūtu pareizi turpināt darbu kā Lielbritānijas virzītam komisāram, it kā nekas slikts nebūtu noticis.

Latvijas jaunuzņēmums, kas izstrādā tīmekļa rīkus skolām, Edurio saņēmis Eiropas Savienības izpētes un inovāciju grantu Horizon 2020 atbalstu 1,86 miljonu eiro apmērā. Līdz šim neviens Latvijas jaunuzņēmums nav ieguvis tik lielu ES atbalstu. Tas piešķirts uzņēmuma tālākai attīstībai un izglītības kvalitātes pilnveidei. Edurio izstrādātā platforma tiks piedāvāta visām Latvijas skolām bez maksas.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) darba grupa izteikusi nopietnas bažas par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbu, kopumā iesakot 42 rekomendācijas. OECD izsaka bažas par KNAB īstenoto personālpolitiku, kuras dēļ cietis izmeklēšanas darbs. Latvijai ieteikts proaktīvāk izmeklēt jebkuras aizdomas par ārvalstu amatpersonu kukuļošanas gadījumiem, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un grāmatvedības pārkāpumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu