Rotācijas apgriezieni • IR.lv

Rotācijas apgriezieni

3
Pauls Raudseps

Lielākās uzņēmēju asociācijas: Pētersone ir visu laiku labākā VID vadītāja

Zīmīgākais brīdis Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores Ināras Pētersones otrdienas preses brīfingā bija tas, kad viņa stāstīja par savu iepriekšējās nedēļas tikšanos ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu. Beidzot saņēmu sava darba novērtējumu, teica Pētersone, kas man bija ļoti svarīgi. Un pēkšņi vienmēr rosīgajai, noteiktajai VID vadītājai acīs sariesās asaras un nodrebēja balss. Brīfinga beigās, atkārtoti vaicāta, kāpēc viņa nolēmusi iesniegt atlūgumu, Pētersone paskaidroja, ka viņai jau ir 50 gadu, laikam ejot, iespējas darba tirgū tikai sašaurināsies, bet viņa strādā ar terminētu līgumu, kurš beidzas 2018. gadā, un negrib gaidīt, kad pēc diviem gadiem viņai pateiks: «Dodies!»

Pēc ziņas par Pētersones atlūgumu finanšu ministre Reizniece-Ozola visādi centās apliecināt, ka viņa par to nav atbildīga. Tas viņai esot bijis liels pārsteigums, ziņo LETA. «Apliecināju VID vadītājai, ka jebkurā gadījumā viņa var rēķināties ar atbalstu no manas puses. Ceru, ka Pētersone pārdomās.» Tomēr Reiznieces-Ozolas teiktajā iespruka arī svarīga piebilde: «Patlaban nav pareizais brīdis šādam solim.»

Patlaban. Tātad acīmredzot kaut kad šis pareizais brīdis atlūgumam tomēr būtu pienācis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu