Laika tunelī • IR.lv

Laika tunelī

5
Nellija Ločmele

 

Sēžot stilīgā un ērtā krēslā, pametu skatu pa logu. Šodien ir «instagramēšanai» labvēlīgs laiks – Vecrīgas torņi perfekti izceļas debesu zilumā, un Daugavas ūdeņi saulē viz. Rīga ir skaista, dzīve ir skaista! Man uz galda ir portatīvais dators ar ātru Wi-Fi internetu, gudra mobilā hibrīdierīce, ko izmantoju kā fotokameru, un avīžu sējums. 

«Gunārs Birkerts šodien iebrauc Rīgā,» vēsta virsraksts. 3. augustā «beidzot parakstīts» līgums ar apvienību Interlatvija par juridisko atbalstu bibliotēkas projektam. Es sēžu Gaismaspils periodikas lasītavā un 1990. gada Latvijas Jaunatnē lasu par Gaismaspils projekta iesākumu.

Mazliet sareibst galva – šī sadzeltējusī avīze ir kā laika tunelis, kas aizved atpakaļ realitātē, kurā neeksistē pilnīgi nekas no tā, ko redzu acu priekšā. Tur, tuneļa otrā galā, nav portatīvā datora, nav Wi-Fi, nav mobilā, nav digitālās kameras, nav ērto krēslu, nav šīs ēkas. Nav nekā, izņemot sapni, ka tas viss kādreiz varētu būt. Ka nupat atjaunotajai Latvijas valstij vajag jaunu bibliotēku. Ka Gaismaspils ne tikai jāsauc Dziesmusvētku estrādē, bet jāceļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu