Darbs kā sapnis • IR.lv

Darbs kā sapnis

5
Ričards Lakučs.
Gunita Nagle

Trīs latvieši pašā karjeras sākumā ir tikuši pie lieliska darba: Oskars Panteļejevs Lielbritānijā piedalās Holivudas filmu veidošanā, Ričards Lakučs Google Dublinas birojā gādā par Latvijas uzņēmumu atpazīstamību, bet Mārtiņš Kalvāns strādā mūzikas straumēšanas servisā Spotify


Oskars Panteļejevs (24), 
piedalās Holivudas filmu veidošanā

Pirms dažiem mēnešiem Oskars stāvēja Lielbritānijā Longkrosas filmēšanas studijā, fantāzijas filmas Doctor Strange filmēšanas laukumā, un aktierim Benediktam Kamberbačam uz rokas pieregulēja rekvizītus. Vēl nedaudz agrāk Oskars turpat Lielbritānijā, Šepertonas studijā, vēroja, kā virs aktieru Emmas Vatsones, Emmas Tomsones un Jūena Makgregora galvām šūpojas viņa konstruētās lustras, katra divu Londonas autobusu augstumā. 

«Es strādāju tik tuvu Holivudai, cik vien manā vecumā iespējams. Glaimojoši,» atzīst Oskars, kad jautāju, vai, būdams specefektu un rekvizītu meistars, viņš izjūt Holivudas filmu industrijas zelta dzīvi. «Vispatīkamākais ir redzēt, ka visi strādā savu darbu, neviens nepiebrauc pie studijas ar dārgu mašīnu, glamūrs ir pēc tam. Ikdienas darbs ir piezemēts, cilvēku savstarpējās attiecības ir vienkāršas, un tas zelts, kas pēc tam spīd, ir tikai tāpēc, ka cilvēkiem, ar kuriem strādāju, kaismīgi patīk viņu darbs.»

Ēnu departaments

Lai gan Hertfordšīras Universitātes kursu Oskars beidzis tikai pirms pāris gadiem, viņš ir piedalījies jau triju pilnmetrāžas filmu veidošanā: Marvel studijas producētajā fantastikas filmā Galaktikas sargi, Walt Disney Pictures pasaku filmā Skaistule un briesmonis, kas uz ekrāniem būs redzama nākamā gada martā, un fantāzijas filmā Doctor Stranger, ko kinoteātros sāks rādīt rudenī. Ar Disney un Marvel Oskaram bijis darba līgums, tāpēc līdzdalību šo triju filmu veidošanā viņš uzskata par īpaši būtisku savā karjerā, taču kā rekvizītu meistars ir bijis iesaistīts vēl sešās filmās. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu