Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
7,8 magnitūdas stiprajā zemestrīcē Ekvadorā bojāgājušo skaits sasniedzis pāri par 400 cilvēku, vairāk nekā 2000 cilvēku ir ievainoti. Sešās provincēs ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Zemestrīces epicentrs atradās aptuveni 170 km no valsts galvaspilsētas Kito, tā bija jūtama visā Ekvadorā. Pēc tās notika ap 200 pēcgrūdienu.

Nedēļas notikumi pasaulē

Pasaules galvenās naftas ieguvējvalstis Katarā nav vienojušās par naftas ieguves apjoma iesaldēšanu, tāpēc naftas cenas pasaulē pirmdien atkal kritās. Saūda Arābija, kas ir galvenā naftas ieguves valsts OPEC, vēlējās šajā vienošanās iesaistīt Irānu, taču Irāna nav OPEC dalībvalsts un nepiedalījās sanāksmē. Pēc tam, kad rietumvalstis atcēla sankcijas Irānai, Teherāna vēlas palielināt naftas eksportu un negrib uz laiku ierobežot naftas ieguvi.

ASV lielākais akmeņogļu iegūšanas uzņēmums Peabody Energy tiesā iesniedzis bankrota pieteikumu, kļūstot par nozares upuri konkurencei, ko rada lēta dabasgāze un pievēršanās videi draudzīgas enerģijas izmantošanai. Uzņēmums dibināts 1883. gadā. Pērn tajā strādāja 7600 darbinieku. Tam pieder 26 ogļu ieguves vietas ASV un Austrālijā.

Brazīlijas parlamenta apakšpalāta atbalstījusi valsts prezidentes Dilmas Rusefas izdošanu impīčmenta prāvai. Senātam par to jābalso maijā. Rusefu vaino par to, ka viņa nelikumīgi aizņēmusies naudu, lai palielinātu valsts izdevumus un nomaskētu recesijas smagumu no vēlētājiem, kad 2014. gadā balotējās uz jaunu prezidentūras termiņu. Prezidente noraidījusi izvirzītās apsūdzības un nodēvējusi šo lietu par sazvērestību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu