«Mēs esam stabils B» • IR.lv

«Mēs esam stabils B»

Jānis Sprukts.
Ieva Alberte

Hokejists Jānis Sprukts uzskata, ka Latvijas Hokeja federācijai vajadzētu citu vadību, kas ciena izlasi. Un slēdz ar hokejistiem līgumus, nevis balstās uz norunām

Pirms nedēļas uzbrucējs Jānis Sprukts TV6 sporta raidījumā Overtime apgalvoja, ka Latvijas Hokeja federācijas prezidenta Kirova Lipmana vadībā hokejs degradējas. Savukārt izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš citā Overtime stāstīja, ka spēlētāji, salīdzinot ar citu valstu izlasēm, dzīvojot kā bomži: regulāri trūkst ekipējuma, ģērbtuves ir nesakoptas. Lipmans to visu noliedz, saucot abus hokejistus par blēžiem. Bet pie Sprukta tagad nāk cilvēki no hokeja aprindām un saka paldies, ka pacēlis tēmu, ko visiem bail kustināt, jo negribas zaudēt darbu. Šogad izlasē ir daudz jaunu spēlētāju un vairāki pieredzējušie dalību atteikuši dažādu iemeslu dēļ.

Jānis Sprukts piekrīt intervijai, jo stāstāmā ir krienti vairāk nekā vienam Overtime. Tas krājies gadiem. Šogad viņš izlasē nespēlē, tāpēc var runāt atklāti. «Gribas, lai skatītāji zina, kāpēc čempionātā ir redzama tāda spēle, kāda ir. Lai nenosoda – ai, kā viņi spēlē, atkal knapi A grupā palika,» saka Sprukts, kurš spēlējis 11 pasaules čempionātos, divās olimpiskajās spēlēs un bijis arī izlases kapteinis. Iemesls – federācijas darbs neesot vērsts Latvijas hokeja izlases labā. «Gadu no gada problēmas ir vienas un tās pašas. Piemēram, esam pārbaudes spēlē izbraukumā, saplīst slidas asmens. Ekipējuma menedžeris skraida apkārt un prasa, vai kādam tāda nav. Asmeņi jau ir līdzi, bet netiek nodrošināti visiem spēlētājiem. Kāpēc nevar iepriekš iepirkt vajadzīgajā skaitā?» jautā Sprukts. Un pats atbild: personāls to skaidro ar naudas trūkumu.

Kādam hokejistam, kura vārdu Sprukts publiski neatklāj, bijusi tāda situācija: pēc čempionāta 120 latu samaksājis par magnētisko rezonansi, aizgājis uz federāciju ar čeku, taču apmaksāti tikai 20 lati, jo tie 100 esot pašrisks. «Spēlētājs taču iet uz ledus un sitas pēc labākās gribas! Tad spēlēt tā, lai nav riska savainoties?» Sprukts ir dusmīgs un uzskata, ka tā ir necieņa pret sportistu, hokeja skatītājiem un valsti. «Šobrīd ir sajūta, ka federācija ir privāts uzņēmums. Var darīt, kā sirds kāro.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu