Gājiens uz Bolderāju • IR.lv

Gājiens uz Bolderāju

6
Grāmatnīca Bolderāja Avotu ielā darbojas piecas dienas nedēļā, no otrdienas līdz sestdienai. Tās darba laiks ir no plkst. 17 līdz 23. Tieši laikā, kad vairums tradicionālo grāmatnīcu tiek aizvērtas.
Ieva Puķe

Kāds bizness! Līva Rutmane un Didzis Kalniņš Rīgas centrā izveidojuši alternatīvu grāmatnīcu, kuru nosaukuši pilsētas perifērijas vārdā. Te pulcējas gan viņu draugi, gan šahisti, gan iestaigā Mākslas akadēmijas pasniedzējs Ojārs Pētersons. Arī turpmākajos žurnāla numuros rakstīsim par nelielām vietām Rīgā, ko izveidojuši domubiedri un kas pulcina līdzīgi domājošos 

Mūsu sarunai fonā skan svešas valodas murdoņa. Spāņu valodas grāmatu lasītāju klubiņš vētī ikmēneša iespaidus. Blakus telpā izstādi iekārto mākslinieki no Krievijas un Ukrainas. Dredainu jauniešu pārītis atnācis romantiski paburzīties, bet divi puiši ar pārgājiena mugursomām plecos apjautājas par specifisku vēstures literatūru.

Parasts sestdienas vakars Bolderājā, kuras īpašnieki šo vietu piesaka kā grāmatnīcu, lai arī tā pilda vēl citas, varbūt pat pamanāmākas funkcijas: bārs, klubs, izstāžu telpas. Rīgā, Avotu un Ģertrūdes ielas stūrī, netālu no alternatīvo jauniešu iecienītā krodziņa Chomsky pirms gada savu Bolderāju izveidoja Līva Rutmane un Didzis Kalniņš. 

«Esat pāris arī dzīvē?» apjautājos tandēmam, kas divus gadus bija redzams aiz Chomsky letes. «Jā, esam precējušies gandrīz trīs gadus,» apstiprina Līva. «Bet neiepazināmies Chomsky. Esam pazīstami jau no piecu gadu vecuma.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu