Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Tiesa atzinusi Trasta komercbanku par likvidējamu. Spriedums ir galīgs un nav pārsūdzams. Likvidācijas process primāri ir vērsts uz bankas aktīvu atgūšanu. Trasta komercbankas iziešana no tirgus neatstās būtisku negatīvu ietekmi uz Latvijas finanšu sektora stabilitāti.

Valērijam un Vilorijam Belokoņiem piederošā Baltic International Bank un tās valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka sodīti par normatīvo noteikumu prasību pārkāpumiem, iesaistoties darījumos, kas pakļāva banku būtiskam noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un reputācijas riskam. Bankai piemērots 1,1 miljonu eiro liels sods, valdes priekšsēdētājai – 25 000 eiro. 

Par tā saukto aplokšņu algu maksāšanu turpmāk varēs krimināli sodīt, tāpat kā par kukuļa solīšanu, nolēma Saeima. Kriminālatbildība noteikta, ja «aplokšņu algas» izmaksu darba devējs uzņēmumā veicis lielā apmērā – tā pārsniedz desmit minimālās mēnešalgas. Par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu noteikta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana. Kā alternatīvs sods likumā būs minēts piespiedu darbs vai naudas sods.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu