Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis izrakstīts no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, turpmāk viņš ārstēsies Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari profesionālu un pieredzējušu speciālistu vadībā. Ārsti norādījuši, ka vēl nepieciešams turpināt arī antibiotiku kursu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks faktiski ir iznīcinājis KNAB. Šādu viedokli LTV raidījumā 1:1 izteica ilggadēja KNAB korupcijas apkarošanas bloka vadītāja Juta Strīķe. Tā vietā, lai cīnītos pret korupciju, KNAB Streļčenoka vadībā vēršas pret tiem, kuri ķer korumpantus, rosinot pret viņiem disciplinārlietas un dažus arī atlaižot. Šo darbinieku vietā tiekot mēģināts ielikt «hibrīdierēdņus».

Valsts prezidenta rosinātās izmaiņas Nacionālo bruņoto spēku likumā, ko pieņēma Saeima, nodrošinās Ministru kabineta un Nacionālo bruņoto spēku vadības ātru un efektīvu sadarbību un informācijas apmaiņu kara vai izņēmuma stāvokļa laikā, lai pārvarētu valsts apdraudējumu un likvidētu tā sekas. Likums arī paredz, ka nacionālās drošības sistēmas subjektiem nevarēs aizliegt izpildīt Nacionālās drošības likumā paredzētos pienākumus nekavējoties reaģēt uz militāru agresiju, un izslēdz tiesību normas, kas paredz nepieciešamību līdzparakstīt Valsts prezidenta rīkojumus, jo šo jautājumu regulē Satversme.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu