Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Šādu dīvainas konstrukcijas lidaparātu īpašu kravu pārvadāšanai izmanto ASV kosmonautikas pārvalde NASA — burtiski atverot vaļā Super Guppy lidmašīnas vēderu, rūpnīcā Luiziānas štatā tiek iekrauts kosmiskais aparāts Marsa izpētei. To pārvedīs uz palaišanas platformu Floridā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Eiropas Savienība piedraudējusi Grieķijai – ja tā trijos mēnešos nesakārtos imigrantu uzskaiti un neapsargās ES ārējo robežu, tai draud izslēgšana no Šengenas zonas. ES eksperti atklājuši, ka Grieķijas salās, kur ierodas galvenā imigrantu plūsma, bēgļi netiek uzskaitīti un to pases – pārbaudītas.

Dānijas parlaments apstiprinājis pretrunīgi vērtētās reformas patvēruma meklētāju pieplūduma samazināšanai valstī. Likums paredz atsavināt patvēruma meklētāju naudu un vērtslietas, lai segtu viņu uzturēšanās izmaksas. Tas arī paredz uz trim gadiem liegt ģimeņu apvienošanos.

Augsta ranga ASV Finanšu ministrijas amatpersona intervijā raidorganizācijas BBC programmai Panorama bez aplinkiem apsūdzējusi Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu korupcijā. ASV finanšu ministra vietnieks terorisma un finanšu izlūkošanas jautājumos Ādams Šubins raidījumā par Putina «slepenām bagātībām» sacīja, ka Krievijas līderis ir korupcijas atspulgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu