Dažas idejas vieglām uzkodām, kas atsvaidzinās Vecgada svētku galdu. To pagatavošana neprasīs daudz laika, bet viesiem varētu patikt
Aromātiski grauzdēti rieksti
Sajauc ⅓ krūzes olīveļļas ar 3 ēd. k. svaiga rozmarīna, 2 ēd. k. svaigas raudenes, 2 ēd. k. timiāna, 1 ēd. k. kūpinātas paprikas pulvera, 1 tējk. Kajennas piparu, 2 tējk. ķiploku pulvera, šķipsnu sāls. Bļodā ieber 6 krūzes dažādu nesālītu riekstu (mandeles, valrieksti, pistācijas utt.), pārlej ar garšvielu eļļu, samaisa un izber uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 180 grādos 10-12 min.
Ar apelsīnu marinētas olīvas
Dziļā pannā sajauc 2 krūzes dažādu olīvu, ¾ krūzes olīveļļas, 3 garas aplesīna mizas, 3 garas citrona mizas, 2 zariņus svaiga timiāna vai rozmarīna, pārkaisa ar sarkano piparu pārslām. Uzkarsē un uz nelielas uguns, visu laiku maisot, sutina 5 minūtes. Izņem olīvas no pannas, atdzesē un kārto traukā.
Dažādas smērītes maizei
Olīvu. Sablenderē 200 g melno olīvu, 3 ēd. k. kaperu, 2 anšovu filejas (eļļa nosusināta), 1 ķiploka daivu, 1 tējk. timiāna, 5 ēd. k. olīveļļas un ½ citrona sulas.
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.