Smaidi un intrigas • IR.lv

Smaidi un intrigas

4
Laimdota Straujuma un Solvita Āboltiņa partijas Vienotība valdes sēdē pirmdien, 7.decembrī.
Indra Sprance

Partneri uztic Vienotībai valdības veidošanu, taču partijā būtiski atšķiras viedokļi par vēlamo premjerministra kandidātu

Dienā, kad premjere Laimdota Straujuma paziņoja par atkāpšanos no amata, Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa viņu partijas valdes sēdē sagaidīja ar ziedu pušķi – baltām hiacintēm. «Ļoti jauki, ka tās nav lilijas,» ar smaidu pateicās Laimdota Straujuma. Tautā tās sauc par kapu puķēm.

Saspīlētas attiecības starp premjeri un partijas vadītāju manītas jau vairākus mēnešus – kopš vasarā beidzās Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. Tas ir laiks, kad tika prognozēts Straujumas otrās valdības gals. Tomēr valdība nekrita, turpināja darbu pie nākamā gada budžeta pieņemšanas, un to bez lieliem satricinājumiem pieņēma. Straujuma nenoliedz, ka jau labu laiku viņai bijusi doma, ka «valdība jārestartē, jānāk jauniem cilvēkiem, jaunām idejām», taču tam jānotiek pēc budžeta pieņemšanas, sen noorganizētās vizītes Ķīnā, airBaltic samilzušo problēmu atrisināšanas un pēc Davosas ekonomikas foruma apmeklējuma nākamā gada sākumā. 

Uz šo pasākumu ne visas augstākās amatpersonas saņem ielūgumus, taču Straujuma bija lūgta, un interesi par viņu šajā pasākumā bija izrādījuši arī vairāki starptautiskie mediji, tāpēc premjere to uztvērusi kā labu iespēju sev un Latvijai arī starptautiskajā apritē. Taču no Davosas apmeklējuma janvāra beigās nācās atteikties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu