Zaķa pragmatiskā diēta • IR.lv

Zaķa pragmatiskā diēta

6
Dzintars Zaķis.
Aivars Ozoliņš

Balsu pirkšanas skandāla dēļ no Vienotības aizgājušais, bet Saeimas frakcijā palikušais deputāts Dzintars Zaķis cer uz jaunu, «riktīgi centrisku» politisku spēku

Paldies, man ir diēta. Tā Dzintars Zaķis īsziņā 21.oktobrī atbildēja uz Pusdienu sarunas piedāvājumu. Un piebilda – «ja nopietni», vispirms jātiek galā ar savām domām. Pēc mēnesi ilgušas saziņas (kuras laikā viņam bija blīvs darba kalendārs, lielākoties «pie vēlētājiem Latgalē», bet tiesa pieņēma jau otro lēmumu lietās par balsu pirkšanu viņa labā, savukārt partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa rosināja valdi lemt par viņa izslēgšanu, taču Zaķis pats paziņoja par aiziešanu no Vienotības, bet bijušie partijas biedri neizbalsoja viņu no Saeimas frakcijas) pagājušo ceturtdien tikāmies Grand Brasserie restorānā. Dzērām ingvera tēju.

Savas domas par balsu pirkšanu Latgalē pieredzējušais politiķis ir acīmredzami sakārtojis – jau otrais tiesas lēmums apstiprinot, ka viņš neesot vainīgs. Kaut arī bija izbraukājis reģionu «krustām šķērsām», neesot zinājis, ka šādas nelikumības notiek. Latgalē «cilvēki ir sirsnīgi, bet viņi ir izmisumā» un «par naudu ir gatavi darīt to, kas ir uz likuma robežas». Taču viņa izcili labais rezultāts vēlēšanās (no 3.vietas partijas sarakstā uz pirmo), esot vēlētāju atzinība par darbu viņu labā. 

Zaķis uzreiz brīdina, ka nevēlas komentēt bijušās partijas «iekšējo dzīvi», kaut gan, paziņodams par aiziešanu no Vienotības, bija pārmetis tai stagnāciju. «Ir pielikts punkts, vairs nekomentēju to, kas mūsu starpā bijis.» Vai var uzskatīt par punktu balsojumu frakcijā par viņa izslēgšanu, kurā balsis sadalījās 9:12? Zaķis norāda, ka frakcijā ir pārstāvji arī no apvienības reģionu partijām, tāpēc tur «pragmatisma ir neskaitāmas reizes vairāk nekā partijā».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu