Vai tu dzīvo īstajā vietā? • IR.lv

Vai tu dzīvo īstajā vietā?

3
Stens Tamkivi.
Nellija Ločmele

Igaunim Stenam Tamkivi ir globālas ambīcijas – likt valstīm kļūt arvien labākām, cenšoties pārvilināt (un noturēt!) talantīgākos cilvēkus no visas pasaules

Vismaz divu iemeslu dēļ ir neiespējami palaist garām Stenu Tamkivi – vispirms vienmuļi tērptajā konferenču publikā izcelsies viņa rozā bikses vai krekls, bet pēc tam jūsu piezīmēs paliks kāds vērtīgs viņa iemests domugrauds. Tā notika arī starptautiskajā Riga Venture Summit, kas novembrī pulcēja tuvus un tālus tehnoloģiju biznesa guru.

Stena bagāžā ir pirmās digitālās mediju aģentūras radīšana Igaunijā tūliņ pēc vidusskolas, vēlāk viņš vadīja Skype, deva padomus Igaunijas prezidentam, studēja un strādāja Silīcija ielejā. Šovasar ar ģimeni atgriezās Tallinā, lai kopā ar partneriem attīstītu jaunu tehnoloģiju rīku Teleport, kas palīdz start-up veidotājiem atrast vispiemērotāko pasaules pilsētu savai attīstībai.

Kā Igaunijai izdevās pārvilināt jūs no Silīcija ielejas?
Patiesībā runa nav par pārcelšanos, bet gan stratēģisku vietas izvēli. Lielās korporācijas gadiem plāno šādi – kur liksim naudu, kur būs cilvēki. Tagad šāda domāšana ir attīstīta start-up uzņēmumiem, un tā kļūst arvien pieejamāka arī indivīdiem. Mēs ģimenē pēdējo gadu laikā ik pavasari esam apsēdušies un lēmuši – kur dzīvosim un sūtīsim bērnus skolā nākamgad?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu