Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Programma

 


ooo
 Programma / The Program. Amerikāņu riteņbraucēja Lensa Ārmstronga dopinga lietošana ir, iespējams, lielākais skandāls mūsdienu sportā, bet pieredzējušais britu režisors Stīvens Frīrss (filmu Karaliene un Filomena režisors) šo stāstu notur pārsteidzošā mērenībā un brīžam arī vienveidībā. Tomēr, atskaitot «asuma» un daudzšķautņainības trūkumu, Programma ir jēdzīga biogrāfiskā drāma, kurā nenopriecāties par Ārmstrongu spēlējošā aktiera Bena Fostera sniegumu – azartisks un patiess kontroversiālas personības atainojums. No 13.novembra.

oooo Mazais princis / The Little Prince. Veidota Francijā, bet amerikāņu režisora (arī «grāvēja» Kung Fu panda veidotāja) Marka Osborna vadībā, Antuāna de Sent-Ekziperī stāstā balstītā animācijas filma ir Eiropas un Holivudas stilu mistrojums. Daļēji uzņemta Pixar studijai stilistiski līdzīgā datoranimācijā, daļēji – tradicionālajā stop motion tehnikā, tā cenšas pasaku par Mazo princi pasniegt pamatplūsmas kino raksturīgā, vienkāršotā manierē. Diskutabli, vai tas ir veiksmīgs solis vai, gluži otrādi, faux pas, tomēr filmiņa ir ārkārtīgi emocionāla un spēj uzburt Sent-Ekziperī stāsta unikālo noskaņu. Gluži tāpat kā pasaka, vairāk domāta pieaugušajiem (vai «lielākiem» bērniem), nevis pašu jaunāko skatītāju uztverei. No 13.novembra.

ooo Piebeidz savus draugus / Kill Your Friends. Šis skatāmgabals ir jestrs 90.gadu mūzikas industrijas neprāta atainojums. Lai arī visai bieži pieklibo humors, paplika ir filmas sižeta līnija, un tai piemīt dažādas citas draņķības, stāsts par paranoīdu konkurenci haotiskā biznesā tomēr ir stilā ieturēta, nepretencioza kino «lubene».No 13.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu