Trīsvienība • IR.lv

Trīsvienība

2
Jānis Skutelis, komiķis

Brodskis/Barišņikovs/Hermanis un mēs

Ja kāds vēl nav dzirdējis par Brodska, Barišņikova un Hermaņa trīsvienību (BBH), teikšu – wow! Speciāli jums un ne tikai īss situācijas pārstāsts.

Reiz Brodskis sarakstīja dzejoļus, tagad Barišņikovs tos lasa JRT. Tas viss Hermaņa režisūrā. Biļetes uz izrādēm ir lielāks deficīts nekā jaunais iphone. Tādēļ, lai nepaliktu ēnā, pirms laiž Latvijas tirgū kādu jaunu produktu, iesaku uzmanīgāk papētīt Hermaņa plānus. Izrādes biļetes internetā izpērk minūtēs. Lai tiktu pie iespējas piedzīvot šo notikumu, cilvēki stundām stāv rindā, ņem brīvdienu darbā. Ir pat jaunieši, kas teltīs nakšņo pie teātra, lai būtu labākā pozīcijā brīdī, kad teātra kase vērs savas durvis, precīzāk – lodziņu. 

Tas līdz pirmizrādei, bet tad… Pēc premjēras BBH trīsvienība pierāda sevi vēlreiz. Divas dienas pēc izrādīšanas sociālie tīkli klusē. Proti, tie, kas izrādi redzējuši, protams, ka lepni par to ziņo pārējiem, bet savu viedokli par redzēto paust neriskē. Būtu muļķīgi apgalvot, ka ažiotāža ap JRT biļetēm ir jaunums, taču var teikt droši, ka tāds publiska viedokļa trūkums par kādu pasākumu nav redzēts kopš VDK ziedu laikiem. Vēl pārsteidzošāku šo faktu padara tas, ka pirmizrādi taču apmeklē sabiedrības krējums, kas, iespējams, dzejas iespaidā sagāja sviestā un nevarēja savu viedokli noformulēt. Tā vien šķiet, ka Hermanim ir izdevies radīt nekritizējamu izrādi. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu