Kinosmalkumu kalendārs • IR.lv

Kinosmalkumu kalendārs

1
Ne savā dabā. Rež. Ole Gjevers

12 filmas, kas obligāti jāredz Rīgas Starptautiskajā kino festivālā 15.-25.oktobrī. Lai palīdzētu orientēties, esam sadalījuši trīs kategorijās

TOUR DE FORCE 

Omārs. Rež. Jorgs Lantimoss
Režisors turpina ironisko sabiedrības kontroles mehānismu apspēlēšanu, kas bija redzama viņa amizantajā drāmā Acu zobs (Dogtooth, 2009). Ar dāsnu devu iztēles, ironijas un absurda, Lantimoss kritizē attiecības, kas tiek veidotas tikai plikas reprodukcijas vārdā. Šā gada Kannu kinofestivāla žūrijas balva, zvaigžņota aktieru plejāde – Kolins Farels, Reičela Veisa, Lea Seidū u.c. 
Splendid Palace Lielajā zālē 22.10. plkst.17; 25.10. plkst.21.30

Saula dēls. Rež. Lāzlo Nemešs
Šī drūmā lente – nacistu nāves nometņu hronika – ir kluss, sāpīgs dehumanizācijas vērojums tumšās toņkārtās. Tas skatītāju nostāda liecinieka lomā – bez mazākās manipulācijas, bet ar spēcīgu dramaturģiju un reālistisku, stāstniecību pastiprinošu operatora darbu. Kannu kinofestivāla atklājums un kompliments Ungārijas kinomākslai.
Splendid Palace Mazajā zālē 19.10. plkst.18.30; Lielajā zālē 22.10. plkst.19.19

Sejas. Rež. Džons Kasavītiss
Uz lielā ekrāna obligāti jānoskatās kinoklasika – festivāla programmā ir viena no ASV neatkarīgā kino «tēva» Džona Kasavītisa nozīmīgākajām filmām. «Sadzīviskajai drāmai» par kāda pāra jūkošo laulību un neapmierinātību ar savu dzīvi piemīt teju sprādzienbīstama spriedze. Nevainojama vizuālā estētika, kuru varēs pienācīgi novērtēt – filma tiks demonstrēta uz 35 mm lentes.
Splendid Palace Lielajā zālē 17.10. plkst.21.30

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu