Pelēkās pavarda sargātājas • IR.lv

Pelēkās pavarda sargātājas

4

Deviņi stāsti par sieviešu apslēpto dzīvi

Par to, kas ir Dace Rukšāne, jautājumu laikam nav. Daudzi Latvijas pilsoņi, ja arī ne lasījuši, tad vismaz būs dzirdējuši, ka ir mums tāda rakstniece un personība. Iedomājot autores agrākos prozas darbus (romāni Kāpēc tu raudāji?, Beatrises gultas stāsti, stāstu krājums Ķīpsalas putni u.c.), atmiņā nāk trauslums, skumjas un sievišķība. Šādu iespaidu rada arī pašas rakstnieces tēls. 

Arī jaunajā stāstu krājumā autore turas pie sev tuvajām tēmām. Vēsta par sievietēm, par viņu dīvainajām, apslēptajām dzīvēm un izjūtām. Ved lasītājus pa savām krēslas takām, piesmidzinādama, kā allaž, pa dūmakainai erotiskai sajūtai. 

Rukšāne pieder pie latviešu rakstnieku vidējās paaudzes. Viņa ir divu laikmetu bērns, un viņas būtība sakņojas citā pasaulē, Padomju Savienības laikos. Tur viņa uzaugusi un veidojusies, bet kā personība nobriedusi psihopātiskajos deviņdesmitajos, laika griežos un nu nes šo dzīves izjūtu tālāk 21.gadsimtā, rakstīdama savam uzticamo lasītāju lokam, kam viņas izjūtas ir saprotamas un pazīstamas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu