Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Praktikants
Kristīne Simsone

 


Upurējot bandinieku / Pawn Sacrifice.
Rudens kino­piedāvājums kļūst daudzsološāks ar katru nedēļu: lūk, biogrāfiskā drāma par šaha dižgaru Bobiju Fišeru. Edvarda Cvika (Pēdējais samurajs un Lietuvā uzņemtā Nepakļaušanās ar Danielu Kreigu) filma, izskatās, ir ne tikai ģeniālas personības portretējums, bet arī laikmeta liecība: Fišera un PSRS šaha lielmeistara Borisa Spaska sacensība tiek iemūžināta aukstā kara lielvaru krustugunīs. Galvenajā – Fišera – lomā Tobijs Magvairs. Neesmu redzējusi. Kino no 25.septembra.

oo Nav glābiņa / No Escape. Lai arī filmai piemīt trillera cienīga spriedze, tās sižeta plakanums nokauj vēlmi šo spraigo vajāšanas drāmu skatīties. Iespējams, ka ne ļaunprātīgi, taču stāsts par kādas Āzijas valstiņas apvērsumu un pēc tam nežēlīgu ārvalstnieku slepkavošanu ir pasniegts tendenciozi un ksenofobiski. Kino no 25.septembra.

000 Praktikants / Intern. Nensija Meiere savulaik bijusi Holivudas visienesīgākā režisore sieviete, kuras veidotās romantiskās komēdijas kases ieņēmumu ziņā pārtrumpoja pat lielbudžeta grāvējus. 65 gadus vecā režisore vēl aizvien pārzina labsajūtu rosinošus kinostāstniecības knifus, taču filmā redzamās attiecības starp jaunu internetkompānijas priekšnieci (Anna Hateveja) un viņas «eksotisko» stažieri septiņdesmitgadīgu kungu (Roberts de Niro) diezgan ātri iestieg monotonijā. Lai vai kā, de Niro un Hatevejas saspēle filmai piešķir nepiespiestu sirsnību un iezīmē dažus precīzus laikmeta vērojumus. Kino no 25.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu