«Es» tuvplānā • IR.lv

«Es» tuvplānā

5
Elmārs Seņkovs: «Man patīk, kā jaunie cilvēki formulē domas. Viņi lieto sarežģītus vārdus, ko īsti pat nesaprot. (..) Vēlme būt intelektuālākiem, īpašākiem, gudrākiem, nekā ir, — tas arī ir aizkustinoši.»

Sākas starptautiskais teātra festivāls Homo novusinteresanta programma, neparastas izrādes. Režisors Elmārs Seņkovs tajā debitē ar iestudējumu Mii mii paaudze

Nozīmīgākais Latvijas teātra festivāls Homo Novus svin divdesmitgadi, un Jaunā teātra institūta rīkotie teātra svētki piedāvā programmu, kuras centrā šogad jautājums par jaunajiem – gan cilvēka pieaugšanu, gan jaunām teātra formām. Režisoram Elmāram Seņkovam darbs festivālā arī ir jauna pieredze, viņš debitē ar īpaši Homo novus radītu darbu par mūsdienu pusaudžiem Mii mii paaudzeī.

Kāda ir jūsu pieredze, strādājot festivālā?
Gundega Laiviņa, [Jaunā teātra institūta vadītāja], uzaicināja iesaistīties programmā 20, kurā piedalīsies jaunieši, kam nav bijis nekādas pieredzes ar teātri. Esmu strādājis skolā, likās intriģējoši sadarboties ar jauniešiem. Pazīstu Valsts Angļu ģimnāzijas direktori Maiju Kokari, gāju iepazīties ar jauniešiem, bet man nebija idejas, ko un kā darīt. Un drusku arī… It kā jau mums šķiet, ka vecuma starpība nav liela, bet tie divpadsmit gadi ir jūtami. 

Tas bija dialogs, no sākuma – ar bailēm. Runājām par to, kas viņus interesē, kas uztrauc. Brīžam jutos vecmodīgs, jo bija lietas, ko nezināju. Un bailes sarunāties ar paaudzi, kura vēl nav izdzīvojusi to, ko esmu pieredzējis es. Izrādē ir pieci jaunieši. Es meklēju, kas viņus interesē un kas ir interesanti man.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu