Fanātiķis vai idiots? • IR.lv

Fanātiķis vai idiots?

6
Vjačeslavs Kaščejevs

Ir dabiski gaidīt fanātismu no aicinājuma profesijām, bet nedrīkst likt cilvēkiem justies kā idiotiem

Reizēm jautājums ir vērtīgāks par atbildi. Viens šāds jautājums man palicis atmiņā no studiju gadiem, kad kopā ar sievu bijām sākuši strādāt par informātikas skolotājiem nelielā, bet ambiciozā pamatskolā. Jau pirmajā mēnesī nāca liels pārbaudījums – skolas akreditācija. Ar minimālu pedagoģisko pieredzi un visai miglainu priekšstatu par informātikas mācīšanu mēs sajutāmies kā ūdenī iemesti kaķēni. Spilgti atceros šausmas, kas mani pārņēma, paliekot kabinetā divatā ar vērtētāju – nopelniem bagātu metodiskās apvienības vadītāju. «Klau, nekavēsim laiku.  Es gribu uzreiz saprast, ar ko man ir darīšana,» sarunu iesāka vērtētājs. «Skolā strādā tikai divu tipu skolotāji – fanātiķi un idioti. Kas esi tu?» 

Savu atbildi vairs neatceros un skolā arī nepaliku strādāt, bet šo jautājumu dzīve laiku pa laikam atgādina. Pārdomas par fanātismu man šķiet vērtīgas vismaz trijos kontekstos. (Lai nerodas pārpratumi, precizēšu – šeit runāju par konstruktīvu, radošu, realitātē sakņotu fanātismu, kas piešķir iekšējo motivāciju sekot ideāliem, par spīti izaicinājumiem un šķēršļiem.)

Vienu kontekstu veido pašlaik aktuālās diskusijas par skolotāju atalgojumu. Kādā diskusijā mani šokēja argumentācija, ko minēja viens no vecākiem: skolotājiem jau tā tiek novērtējums un morālais gandarījums, nav ko vēl pukstēt par algu. Šis nožēlojamais gadījums ir galēja izpausme kādai bīstamai tendencei, pret kuru jābūt uzmanīgam ikvienam no mums. Proti, ir tik dabiski sagaidīt fanātismu no aicinājuma profesijām – skolotājiem, ārstiem, glābējiem, policistiem -, ka ir viegli sākt uzskatīt to par pašsaprotamu, tādu kā daļu no amata pienākumiem. Ar pieprasošu attieksmi idiotu par fanātiķi nepataisīt, toties ir risks fanātiķim likt justies kā idiotam. Un attieksmei ir arī ļoti konkrēta, viegli izmērāma un salīdzināma izpausme – atalgojuma apmērs.  Tādēļ arī caurskatāmība un taisnīgums, manuprāt, ir ļoti būtiski atalgojuma reformas mērķi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu