Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Neiespējamā misija: Slepenā nācija
Kristīne Simsone

 


oooo
 Neiespējamā misija: Slepenā nācija / Mission: Impossible – Rogue Nation. Izrādās, ka piektais piegājiens Neiespējamās misijas sērijā tomēr spēj būt neraksturīgi jēdzīgs. Spraigs action kino, kas atsauc atmiņā Neiespējamās misijas sākumu 90.gados. Nebūs pārspīlēti Slepeno nāciju nodēvēt par izklaides kino kvintesenci – līdz mielēm skaļa, ņirboša un nopietna, risinot varoņu nepagurstošās konfrontācijas un ik pa laikam pārsteidzot ar neprātīgām ainām. Toms Krūzs kā «vecā» kaluma zvaigzne sevi pierāda izcili – te karājoties pie lidaparāta, te dragājot ar auto. Mēļo, ka bez kaskadieru palīdzības. Kino no 7.augusta.

ooo Dāvana / The Gift. Austrāliešu aktiera Džoela Edžertona (Lieliskais Getsbijs) pirmie soļi režijā ir pārliecinoši. Dāvana ir baisa psiholoģiskā drāma, kas meistarīgi vērpj un risina savādu vajāšanas rotaļu. Filmas skatīšanās ir saistoša tieši grodās režijas dēļ – Edžertons ir spējis ne reizi vien redzētus sižeta elementus savirknēt aizraujošā, neomulīgā stāstā. Kino no 7.augusta.

oo Kā mīlēties ar angli / How to Make Love Like an Englishman. Romantiskā komēdija, kuras vienīgais vilcējspēks ir aktieru Pīrsa Brosnana un Selmas Hajekas nezūdošais šarms un harisma. Lai arī cienu abas zvaigznes un viņu amzierīgo veikumu, režisoram Tomam Vonam (vai drīzāk filmu pasūtījušajiem producentiem) tomēr gribas pārmest slinkumu – viņi nav pirmie, kas cenšas izbraukt uz bijušā Bonda filmēšanu sājās romantiskās drāmās. Šoreiz stāsts par britu profesoru, kurš risina romantiskas attiecības ar divām māsām. Kino no 7.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu