Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Pa netālu no Valensijas esošās Spānijas pilsētas Melianas ielām vēršu cīņu entuziasti Pena Taurina svētku laikā tramda Toro embolado (uguns vērsi), pie kura ragiem piestiprinātas liesmojoša materiāla bumbas.

Nedēļas notikumi pasaulē

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama nācis klajā ar jaunu plānu cīņā pret klimata pārmaiņām, kura galvenais uzdevums ir vairāk nekā par trešdaļu samazināt CO2 izmešu piesārņojumu no akmeņogļu elektrostacijām. Amerikas Tīrās enerģijas plāna galīgā versija paredz pirmo reizi vēsturē noteikt šīm elektrostacijām oglekļa dioksīda izmešu ierobežojumu.

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard&Poor’s samazinājusi Eiropas Savienības (ES) kredītreitinga nākotnes perspektīvu no stabilas uz negatīvu. Lēmuma iemesli ir atkārtota ES finanšu izmantošana, lai nodrošinātu augstāka riska finansējumu dalībvalstīm, to skaitā Grieķijai, kā arī Lielbritānijas iecere rīkot referendumu par dalību ES. 

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) apstiprinājis 1,7 miljardu ASV dolāru aizdevumu Ukrainai. Tā ir daļa no 17,5 miljardu dolāru vērtās četru gadu palīdzības programmas, par kuru panākta vienošanās martā, kad valsts ekonomika gandrīz sagruva pēc gadu ilgušās karadarbības austrumos. Ukrainai jāpanāk vienošanās ar aizdevējiem par kredītu pārstrukturēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu