Absolūtā dzirde • IR.lv

Absolūtā dzirde

5
Niklāvs Sekačs ar Pici — viņai par godu mugursoma apdrukāta ar kaķīšu galvām.
Ieva Puķe

Latviešu elektroniskās mūzikas jaunais talants Niklāvz (21), kas šogad uzstājās EXPO Milānā, otro gadu pēc kārtas priecēs arī Positivus publiku. «Es ievadu cilvēkus enerģijas plūsmā. Ja to varu izdarīt, kāpēc gan ne?»

Vienkāršs jaunu cilvēku miteklis Liepājas piecstāvenē, aiz loga vīd Rimi siena ar kondicionētāju kastēm un lido kaijas. Niklāvs Sekačs nesen izvācies no savas mūziķa studijas, dzīvokļa virtuvē, kas pašlaik noder arī par darbistabu, stāv sintezators, pāris ksilofonu, nepretenciozs Asus dators, ar kuru viņš raksta un koncertos arī atskaņo elektronisko mūziku. Visus vajadzīgos rīkus – skaņas karti, «kontrolieri», vadus, profesionālās austiņas – var salikt nelielā mugursomā. Niklāvs parāda – tā ir šūta no brezenta, kas apdrukāts ar kaķīšu galvām. «Par godu Picei,» pasmaida, noglaudot garspalvainu minku, savu un draudzenes mīluli. Ar Pici labprāt piekrīt arī fotografēties.

Niklāvā savdabīgi kombinējas pieaugušo dzīves nesamaitāts sirsnīgums, bet tajā pašā laikā arī tik liela nopietnība, ka 21 gada vietā daudzi viņam dodot 30. Šis puisis zina, ko grib. «Ritma pavēlnieks un producents, kura darbība Baltijā ir gana labi pamanīta, festivālā Satta Outside atzīts par labāko bītmeikeru starptautiskā konkurencē, uzstājies arī vienā no lielākajiem Eiropas mūzikas industrijas festivāliem Primavera Sound,» – tā mūziķi, kurš sestdien jau otro gadu kāps arī uz Positivus skatuves, piesaka pasākuma organizatori.

Uzskates līdzeklis jauno mediju studijām

«Ģimenē ir tāda lieta,» Niklāvs runā ar pietāti. «Jau bērnībā man ir atklāta vispārējā muzikālā dzirde. Mans vecvectēvs, viņu arī sauca Niklāvs, Pirmajā pasaules karā orķestrī spēlēja pūšamos instrumentus, viņam tā arī bijusi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu